Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Repost på dikten "Till Gullan" - ursprungstitel 2021-09-01 finns på instagram under samma nick som här @honkallarsigpoet


Sy ett lapptäcke till mig i himlen

Sy ett lapptäcke till
  mig i himlen
 

             Sticka vantar till farmor,
           virka en halsduk till faster,
           sy nåt till Lindholmstugan

       Sy nåt som klär in
   Känslorna som bomull mot bröstkorgen
       Sy nåt som gör mig bekväm
      i denna blus
      Med saknaden i knät


    Sy nåt som följer med i ryggsäcken
      Sy nåt som går att vädra ur
      och bädda in sig själv i, igen
        Sy mig nåt, en doft
      Ett leende, en närvaro
            jag kan sniffa på


 

Ibland när jag behöver
Torka tårarna i en filt
Fylld med hantverkets ömma
Hantering och tidlösa kärlek
   Sy mig en omfamning

 



   Sy mig nåt att ha hemma
   Och nåt att resa med
När tankarna flyger utan fallskärm
Sy mig nåt
korsstygnsmönster av mina dikter
Kors och tvärs i universums
luftgropar och
kaffefläckar i fikarum


 

stänk lite kreativitet,
grus och skurar som
knastrar ikoniskt

 

 

under mina sneakers




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-26 19:04



Bookmark and Share


  räddare/antenner
Uppenbarligen väl genomarbetad text, med starkt känsloinnehåll, och som ändå hittar nya vägar, önskningar som blir bilder.
2022-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP