Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar i vinternatten


Vinterdöden är en illusion

 

 

Svartvinbärsbusken verkar ha dukat under

- Hjälp! ropar några spretiga kvistar

ovanför snödrivans vita kullar

Lövlös men inte livlös samlar busken kraft

inför vårens lövexplosion

När svartvinbärssylten tagit slut nästa sommar

dignar kvistarna av svarta, runda, doftande bär.




Fri vers av Lars Svedin VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-30 23:43



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Om livet (buskisen exempelvis) är en illusion, vad är då drömmen? Dess illusionerade tankefoster? Texter föder tankar o känslor, inte bara sylten tar slut, ibland osten är slut...
2022-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Lars Svedin VIP