Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sargad likformighet

Med finmaskigt sandpapper poleras mitt inre.
Vassa kanter och utstickande kvistar syns inte snart.
Vi nöts mot varandra, det skaver och trycker.
Likformighet sargas långsamt fram.
Alla blir runda när havets vågor skapar rörelse i den grå stenmassan.

När alla är lika finns inga kanter att stöta emot.
Hjulet snurrar framåt, cirkeln sluts.




Fri vers (Fri form) av Väsensskild
Läst 100 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-01 09:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Väsensskild
Väsensskild