Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


d.23:e Januari 1989.


Maldamm (Till Dali)


dammig mal som föll från himlen
smälter nu på mitt badrumsgolv.
vet du vilka hemligheter jag har?
fladdrar du på den högre etern?
nu drunknar du under mina fötter.
har du sett mig denna natt
i denna flod av lödder och smutsvatten
som översvämmar äggskalen
från mina stampande fötter?
och böj dig nu nedåt
från dina alldeles så höga höjder,
känn medkänsla för bytesplats
att i mitt ställe smälta i natten.
dränk dammet som får dig att flyga!




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 140 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-01 14:18



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Absurdistisk poesi, värdig Dali.
2022-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen