Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

allt ska bli bättre

 

 

 

Allt ska bli bättre
och vi ska bli yngre
från med nu

vi måste lämna
allt det som varit
bakom oss

det trasiga

vi kan kan inte
bära runt
på det mer
det drar oss
ner i avgrunden

allt ska bli bättre
vi ska bli fria
kärleken ska
få oss att växa
det var det vi sa

säg minns du

ingenting är över
förrän det är över

vi är kvar här
några kosmiska
sekunder till
ska vi använda dom
eller låta dem gå
ifrån oss

en dag finns inte
ens minnena kvar

men vi ska leva
och älska
till tidens ände

allt ska bli bättre

vintern gnistrar
som om änglar
strött glitter
befriar oss
några ögonblick

allt ska bli bättre
vi ska inte gråta mer
barnen växer upp
de klarar sig fint
vi behöver inte kämpa
så förbannat längre

nya dagar ska komma
nya dagar ska gå

och du sa du skulle
vara här hos mig då

för allt skulle bli bättre
vi skulle resa oss
ur askan
du och jag

men vi brände oss
på elden
gånger två
så märkligt

 

vi letar efter svar
men de tycks fly
bort mot den svarta
skogen

allt ska bli bättre

 

våren är snart här
och när allt vaknar
till liv
är det nästan omöjligt
att dö






P.G 20220202




Fri vers (Fri form) av Peter G VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-02-02 00:19



Bookmark and Share


  bumerang

nåt väldigt vackert har funnits men inte alls försvunnit. Nåt nytt vackert har uppstått. Hopp och förtröstan som samlat ihop sig i denna berörande dikt.
Det känns som om man ville hjälpa till
2022-02-03

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Din text bär på stor berörande vemod, men också hopp, som i sista versen. Stark!!!
2022-02-03

  Kajan VIP
Som en besvärjelse mot det som kanske redan hänt, och märkligt nog lever hoppet kvar; texten efterlämnar en komplex blandning av känslor, både skörhet, skönhet och sorg.
2022-02-03

  Magica VIP
Berörande, en del i det sista stycket är väldigt fint och hoppingivande, det är som en egen dikt:

"våren är snart här
och när allt vaknar
till liv
är det nästan omöjligt
att dö"

2022-02-02

  Marita Ohlquist VIP
En berörande och vemodig text, med ett förtröstansfullt avslut.
2022-02-02

  Niliboy
Ja, Herren lovar ju….i evigheten är vi vackra och vår tro ska bara oss!
2022-02-02

  Sparvögat VIP
Det vemodigt sorgsna i hoppets andetag, så gripande vackert du tecknar dess väg…
2022-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP