Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna foton.


Februari haiku

Kylan nyper hårt
dag ett av tjugoåtta
skuggor på vit mark

© Eva Hedlund fd. Langrath 2022




Bunden vers (Haiku) av Eva Langrath VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-02-02 10:20



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Effektfull sista rad, höjer denna haiku avsevärt.
2022-02-02

    ej medlem längre
tycker mig se en schackpjäs i skuggan
är det allt vi är?
statistisk i någon annans lilla svarta?
när hon hade på sig sin lilla svarta
den lilla svarta natten
med den stora svarta
och hans stora svarta hatt
som bar dig iväg dig
till det stora svarta intet
inte rymmer det väl hat
i din lilla svarta?
bara oändlig fantasier
med mestadels små vita hattar
mot din lilla vita trattkantarell
som rymmer ett stort svart hål
som tar emot - jag kan inte fatta!
än den ena, än den andra
som skymtar förbi
för att blicka på
dessa styva pattar
och de små och större hattarna
blir större och större
i hennes närhet, varmhet, ömhet
2022-02-02

  Sparvögat VIP
Du målar februari så vackert i ord och bild…
2022-02-02

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Fin haiku! Underbar tillhörande collage!
2022-02-02

  ULJO
Än är inte vintern slut
2022-02-02

  Marita Ohlquist VIP
Bra Haiku om tiden som är.
Börjar längta efter våren.
2022-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP