Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klarna

Det började Klarna
när hon utan att varna
tog barna och stack
Att han levt sitt liv på kredit
med bara konjak och sprit
i sitt hjärta: ens bankfack

Att dricka är att låna
från sin morgondag
man får en faktura
som betalas i natura
utan några avdrag
om du inte kan betala
är det lönlöst att förhala
- allt den kan utplåna

Så när hennes avskedsbrev
en sista påminnelse
damp ner: det rev och rev
hade han inga medel kvar
inte en enda sedel
som en båt utan segel




Bunden vers av Oscar W.
Läst 344 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2022-02-04 10:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Oscar W.
Oscar W.