Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon brinner

Han brann färgglatt och osann
han kan verka men aldrig vara
Allt bara för att en kvinna övervinna
- en dagslända som kan blända och
antända, låta en kvinna brinna
under en kärleksnatt, en låtsaslek
kantat av svek och avstängdhet.
Hon brann för varann, han vann.


Kring det eldbål där det igår
hördes glada skratt och sorl
syns nu bara spår likt glödande kol
av ett hjärta som trots smärta och sår
som når varje vrå - fortsätter slå.
Hennes tiara ersatt av en krona av skam
hon som precis kallades gudinna av han
den rätte - som brände och försvann.




Bunden vers av Oscar W.
Läst 89 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-27 20:08



Bookmark and Share


  Oscar W.
Tack, givetvis rimlig jämförelse ;)
2022-09-17

  Lustverket VIP
Nice, med liten touch av Strindberg, på nåt sätt!
2022-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Oscar W.
Oscar W.