Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto. Eget


Illusion

Ögats illusion
skapar katedral på håll
tätt intill finns ingen rymd

Friheten närmar sig
känslan av fara
stannar en stund

Pandemitid
ett nytt normaltillstånd
blåser bort

Minnet vandrar nära dig
som finns men ändå inte finns
vissheten slog till den här dagen

Ett eget rum fick man bara
när dagarna krympte
din blick sökte sig till en röd brandbil

Ditt skratt finns i luften
som ett svagt eko
din blick möter mig från ett fotografi

I osynligheten
vandrar vi
till fåglarna vid dammen

©Eva Hedlund fd Langrath 2022

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-02-04 10:53



Bookmark and Share


  Kajan VIP
För mig en bild av verkligheten och dess olika ansikten, samt hur känslor samexisterar; bilden är mycket bra, och framförallt till den här texten.
2022-02-10

  KattenKin VIP
Fint i både ord och bild. Läser in ensamhet och sorg, förlust av livspartner, isåfall beklagar jag. <3
2022-02-05

  ULJO
Så fint
2022-02-05

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Så sensibelt diktat! Sista versen tar tag i min själ! Konstnärlig bild!
2022-02-04

  Niliboy
Mycket vackert!
2022-02-04

  Marita Ohlquist VIP
Långt borta, men ändå nära, tänker jag när jag läser din fina text.
2022-02-04

  Sparvögat VIP
Så fantasirikt målar du stunden av frånvaro och närvaro, fotot är underbar konst…
2022-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP