Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En mors saknad av sin dotter.


Lämna för tidigt


förskräckt vaken famlar jag
efter den ringande telefonen.
mitt ivriga "ja!" rusar förbi
med raspig röst.
kopplingston.
du lade på, det var en dröm.

mardrömsfigurer som vi såg
bestämmer nu över dig,
allt utvecklingsmässigt korrekt.
all sorg kvävdes
bakom svaga leenden.
vi höll om varandra
medan vi sökte varandras fel.
såg dig köra iväg
till ett annat liv i storstan.
enda dottern borta.

det känns som döden.
familjeporträtten
blir statiska nu när vi åldras.
din bild kommer för alltid
att vara arton år.
bilden på en tjej vi trodde vi kände.
jag vill ha de åren tillbaka!
når med skakig barfot varje trappsteg,
sedan kall slät ingång till kaklet.
du glömde din nyckel.
den ligger fortfarande här.
hur länge har du ringt på dörren?

tomt månsken.
jag kliver ut och letar
bland skuggorna under träden.
är du där ute?
kom tillbaka!
jag vill ringa till dig, kom hem!
jag säger ditt namn
som ett tecken på
att du kommer tillbaka.
men det ekar och bleknar bort
till viskande mammadrömmar.




Prosa (Kortnovell) av Koloristen
Läst 196 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-02-09 10:39



Bookmark and Share


    lydriket
"vi höll om varandra
medan vi sökte varandras fel"

gripande poetiskt grepp

kraftfullt

2022-02-09

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Att lämna boet för tidigt, så ledsen, lämnar inget utrymme för kontakt ... det får mig att undra hur de som inte kan aktivera larmet känner,
Det är därför i grannländer kontakt med visel pipa, mellan grannar, och en person att vara frekvent i hemmet är av stort värde och mänskliga principer.
2022-02-09

  SatansSon VIP
Din flicka saknar dig säkert lika mycket
2022-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen