Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför kommer finsk musik närmare ?




Det är svårt att förklara vad Finland är.
Jag menar, en Sverigedemokrat t ex
skulle väl vilja höra vad som skiljer oss åt
medan jag tänker på vad det är som...

Tänk om det var Finland som hade oss !
Tänk om det var Finland som hade Sovjetunionen !
Tänk om det är den stora som är rädd för den lilla.
Tänk om svenskars självförtroende inte finns.

När finländaren sjunger om kärlek
när svensken sjunger om kärlek
kolla upp det och känn på skillnaden
det är som om svensken lollar och lallar.

Det är kriget naturligtvis.
Gotland är ännu bara lite spännande.
I Finland dog 75 ooo pojkar.
Varför tror ni att finnen är jobbig ?

Det ligger inte i språket.
Det ligger i kriget.
I dödandet, döden, i verkligheten.
I finnens galna kamp för att komma tillbaka.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-10 18:12



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Jo det måste vara kriget som är vattendelaren.
2022-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP