Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Semester

När vi låg där i tältet
var det iskallt på kvällen
och kokhett på morgonen
alla nattens och morgonens
ljud trängde in
fågelkvitter och fnitter
berusade gräl
skrammel av kokkärl.

Tältduken drog ihop sig
och bucklades ut
ett membran runt oss
en tunt skyddande kokong.
ett diminutivt hänglås
satt på tältets dragkedja

Om Jack Uppskäraren
hade varit där
hade han oskadliggjort oss
med ett enkelt snitt
han hade kunnat
skära av våra halsar
och stjäla våra plånböcker
som var fyllda med skulder.

Vi låg och andades hetsigt
med babyn mellan oss
han som sov så tillitsfullt
och vi spärrade ut
fingrarna skyddande
hade ögon och öron vidöppna
så mjuknade vi i natten
släppte allt och gav oss hän
på vår sköna semesterresa.





Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-02-12 13:49



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bildrik och talande dikt med ömhet och kärlek, som talar till läsarens hjärta. Som läsare är man med i hela upplevelsen. Mycket bra skrivet!
2022-02-14

  Susen VIP
Bra fångat. Bildskapande. Ser tältdukens fladdrande och hör kokkärlens slamrande!
2022-02-14

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade bilder om upplevelser, tankar och känslor från en semesterresa.
2022-02-14

  ULJO
Att sova i tält har en viss charm
2022-02-14

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, du - det var en semester det! - så fint så att läsaren kan följa med alla sinnen öppna förmedlar du tältningen, parförhållandet, babyn, kylan, värmen - igenkänning!
2022-02-13

  Bodingen VIP
Ser ett orange och blått fyrmanstält från 60-talet framför mig. Även gröna sovsäckar och ett Primuskök!
2022-02-13

  Öknens Ros VIP
Spännande semester med liten.
2022-02-13

  BenGust VIP
Låter som friskt uteliv.
Många sinnen med.
2022-02-12

  Briza media
Wow, så bildrikt! Fint förmedlad känsla!
2022-02-12

  Kajan VIP
En stark närvarokänsla infinner sig vid första raderna; och håller mig kvar hela vägen till den sköna utandning som jag förnimmer i avslutningen, som är en slags början. Texten är även en mångfacetterad bild av livet.
2022-02-12

  Kungskobran VIP
Härligt fin beskriven tält semester, stor igenkänningsfaktor
2022-02-12

  Niliboy
Ja, huga ligen det var ett äventyr, tufft så det förslår!
2022-02-12

  Lottie Ålhed VIP
Ser semesterresan framför mig med det lilla barnet emellan och kyliga nätter och varma mornar. Fint!
2022-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP