Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna bilder


Ord

Skuld
plikt
skyldighet
skam
kärleksfullhet
omtanke
medkänsla

Värdeord
undersöks
vänds och vrids
olika laddning

En bild förvandlas
samma plats
närbild eller avstånd
olika perspektiv

Gäller detsamma för ord

På skolgården
springer de runt
lekande, utsläppta i mörkret
klädda i nattlinnen

Den lilla flickan dansar skrattande

De vuxna säger
har du sett, hon fortsätter leken
där den slutade sist
bara tar upp tråden igen

Jag tänker
det har jag berättat för er
så många gånger förut
men ni hörde ingenting

Ni såg ett omöjligt barn

Drömmarna går in och ur varandra
kända och okända passerar
så drar den lilla flickan i mitt nattlinne
skrattar och studsar hoppande

En reva ritschas
kylan smyger under tyget
isen uppluckrad
intill bäckens stenar

Allt suddas ut
skolgården är tom
på svarta tavlan står med vit krita
”gör ditt bästa, det är gott nog”

Jag står på skolhusets trappa
vinden leker med det trasiga tyget
luckorna på kiosken
på andra sidan gatan öppnas

Under slutna ögonlock
visas svartvita marionettbilder
änglar dyker mot jorden
med utsträckta händer
för att dra oss uppåt

 

© Eva Hedlund fd. Langrath 2022




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-02-15 10:12



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Insiktsfulla drömska skalde-skärvor
Av något förgånget. Vi alla bär?

2022-02-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Sceneri som på
film, virvlar förbi...
Hur man än gör
ingen ser eller
hör, det yttre ses,
aldrig nå´t innanför...
På nytt virvlar allt
om igen förbi...
2022-02-21

  Judas Ekholm VIP
Ordporr av tjusigaste sort. Supersnyggt formulerat. Kudos, vännen!
2022-02-16

  ULJO
Du är en ordsnidare av rang.
2022-02-15

  Niliboy
En odyssé av näpna associationer, mycket fint som vanligt och du är duktig på fotocollage!
2022-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP