Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Bedarra

Molnslöjor rör sig
som tunna trådar
väver en tyllgardin
likt den vi lekte brudslöja med som barn

Mitt i hålet, efter nålen
som fäste slöjan en gång
finner det vita skarpa månljuset
vägen mot jorden

Jorden som väntar
på att all oro skall ta slut
ber och darrar
i regnet, där byggkranen stannat

Där regndroppar knackar
mot fönsterblecket
där klöverblomman rör sig lätt i ett fönster
där du äter glass leende på ett fotografi

Där dagen vaknar och ber om nåd
där kärleken väntar
på att någon tar den i handen och går
där vågar vi darra i väntan
på att ljuset vaknar

©Eva Hedlund fd Langrath 2022

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-02-16 11:03



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Eftertänksamhet genomflödar texten där ett slags allseende öga betraktar jorden och vår tillvaro.
2022-02-17

  ULJO
Fin komponerad text
2022-02-16

  Marita Ohlquist VIP
En fin text som stimulerar tanke och känsla.
2022-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP