Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hej döden skriv till mig...

Släpar mig upp som någon stor hemsk best, något mörkt kallt och sjukligt… Undersidan fötterna vantrivs på de kalla golvet.
Vart är himmeln och den stora fis bollen som brinner?
vart är fåglarna som kvittrar?
Mata mig
Mata mig
Mata mig

Slipar min kniv,
Håll huvudet högt din tok.
Du kan sprätta upp dem allihopa men du måste göra det på rätt sätt…
Så du kommer undan, du ser de må vara korkade…
Men förhastade handlingar kommer ge konsekvenser…
Sedan är de bara en tidfråga.
Är tid en fråga?
Vad frågar vi?
Lyssna på dina egna frågor och vad dem säger om dig…

De finns en bar, två trappor ner, runt hörnet – snett över gatan.
Där sitter trötta skitar och skrumpnar.
Sätter mig där ibland,
där får man för de mesta vara ifred.

Högg en kille i ryggen där en gång, men ingen vet att de va jag.
De va mörkt, han va ensam.
Så full han märkte de knappt.
Gick in och hugg, hugg, hugg…
Tre snabba och sedan försvann jag.
Ryktet säger att han klarade sig,
Dem är förfärade och säger till mig
”fy fan alltså… Fy fan vilken ass…”
”Vem hugger någon i ryggen? Fegs skit”
osv
Jag ler och nickar instämmande.
En fegs kanske
men tröttnat på allt jävla piss de har jag.
Kan sätta kniven i er allihopa utan att känna ett smack, fattar ni…
Inte ett smack.
Inte värre än att smäcka en fluga eller mosa en spindel när man tänker efter…

Du jävlar de påminner mig om den sak,
Den där Lennart när han spexade så.
Skulle verka märkvärdig,
Hålla på och kråma sig framför någon dam.
Lennart sitter inne för våldtäkt
Kråma sig så bara för att åka dit.
Vilken idiot.
Plus sex är irriterande som de är,
Tänk då att gör’at medans alla tårar och skrik och skit…
nä fy fan…
De är ju knappt att man vill när dem vill.
Idioti säger ja baa...




Fri vers av Alexander Gustafsson
Läst 78 gånger
Publicerad 2022-02-18 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson