Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Struktur av hjärta

 

 

 

 

smäller av
springer mot
yrvaken sjö
vindar faller in
letar falska spår
tagit krutdurkars
skenande elefanter
genom vildhjärtat
med dansande steg

vi svär evig trohet
stjärnor faller
om dagen

är du redo att följa
i ledband
slängda mot vägg
har du skruvat
ditt tempel i Cusco
drivit ut onda andar
flyttat blå berg
ur horizont

snurrat midvinternattens
ljus runt din handled

uthus
rinner genom älv
vi är inte halvvägs
genom storm

stillhet rusar
när du slamrar
fäktar dina tankar
mot armar av
svart glas
har du känt
struktur av hjärta
läppars frihet
tungans nakenhet
mellan lår

stjärnfall monterat
genom ögon
andas nu mot bröst
håll om

hör båtar
fyllda av skärvor

springer skog
blixtrar eld




vulkaner bärgas
bortom strand







 

P.G 20220221




Fri vers (Fri form) av Peter G VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-02-21 00:10



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Adrenalin rusar i fartfyllda explosioner i flöden i takt med den målmedvetnes sikten. Mycket bra skrivet !!!
2022-03-20

  Kajan VIP
Här roterar storheter fritt, inte i fritt fall utan mer svävar; betydelser och sammanhang hakar i varandra på de mest överraskande sätt och skapar en kalejdoskopisk upplevelse som befriar. Allt annat än förutsägbar text, och det är uppfriskande !
2022-02-23

  Solweig Jansson VIP
Underbar text!
2022-02-22

  bumerang
Här hittas mycket av naturens dramatik, återspeglad i ord. Ändå viktigare två hjärtans dramatik och den viktiga frågan
”Är du redo att följa”
Slutorden stillar sig något ändå när ”vulkaner bärgas bortom strand”
Så skönt (min reflektion) efter en hisnande läsning.
Tack!

2022-02-21

  Sparvögat VIP
Jag förnimmer hjärtats levande puls som faller likt stjärnor i stilla natten och rasar likt havets stormande vågor…
Spännande och känslosam poesi!
2022-02-21

  Marita Ohlquist VIP
Fantastisk text som stimulerar tanke, känsla och fantasi.
2022-02-21

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
En text i rörelse som förflyttar mig till exotiska platser och upplever en spänning i dina poetiska och välvalda ord!
2022-02-21

  Niliboy
Levande fantasifullt, ja hugaligen vilket äventyr!
2022-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP