Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ukraina

Ukraina
Vi gråter med dig
vår ilska och förtvivlan
över angreppet
känner inga gränser
en stormakt som tar sig rätten
att hånfullt diktera villkor
ett ensidigt kontrakt
undertecknat med blod
för att underkuva
och med vapen visa sin makt.

Ukraina
Du har rätt att försvara dig
även om aldrig vapnen
kan vara det som avgör helt
håll stånd mot stormakterna
de har egna intressen
ditt intresse är självständigheten
för ditt folk.

Ukraina
vi stöttar dig
med sanktioner mot angriparen
tröttar ut honom
och får honom att tappa kraft
vi är också ett suveränt land
som inte vill ha kärnvapen
varken riktade mot oss
eller i baser på vår mark.






Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2022-02-24 18:44



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Total galenskap i ett nötskal.
2022-03-08

  Anya VIP
En så aktuell text med upprepningar som ger effekt. Håller med i vartenda ord.
2022-03-01

  Kungskobran VIP
Ukraina Ukraina i krig
jag brinner jag brinner för dig
I krigets helvetes kval
har vi bara ett val
Släng Putin ut
så vi får ett slut
på denna galnings tyranni
det får vi på inga villkor finna oss i
Stryp honom med allt vi har
så att inget blir kvar
av denna otäcka karl








2022-02-26

  BenGust VIP
Krig utan vinnare.
2022-02-25

  Eva Langrath VIP
Mycket välskriven dikt om det som pågår just nu. Diktens budskap förstärks genom att du inleder varje vers med Ukraina.
2022-02-25

  Blomma-Stjärna VIP
det är en sak som komplicerar bilden; vi harbestämt oss för Eu och neutralitet - varför då motsäga oss med Nato och militära trupper runt länderna kring Ryssland
som Putin påtalat är det en aggressionshandling
och därmed har han inte börjat utan svarat!
2022-02-25

  Kajan VIP
De två första raderna beskriver känslan mycket väl.
2022-02-25

  Blomma-Stjärna VIP
jag tar mig friheten att dela denna på min fb-sida!
2022-02-25

  Blomma-Stjärna VIP
Så klar, så bra, så stark

2022-02-25

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande.
Putin är en liten, maktgalen man stort ego. Hur kan han sova gott om natten.
2022-02-25

  Öknens Ros VIP
Stor vill bli större. Putins maktbegär känner inga gränser.
2022-02-25

  ULJO
En dåres verk. Psykisk ohälsa ska inte gå ut över andra.
2022-02-25

  Elaine.S VIP
Det känns ytterst känslosamt att läsa dina rader. Så effektfullt att börja varje del med just Ukraina och det gör att dikten blir som ett öppet brev eller ett samtal med landet och med dess invånare. Gråter med.
2022-02-25

  Gunnar Hilén VIP
Bra bra bra !!!!!!!!!!!!!
2022-02-25

  Lottie Ålhed VIP
”Ett ensidigt upprättat kontrakt ” Fruktansvärd maktutövning. Du beskriver det så bra. Bokmärkes.
2022-02-25

  Niliboy
Starkt å starkt stöd, finns inte längre ord för Rysslands skändlighet!
2022-02-24

  Susen VIP
Känslostarkt, berörande griper din dikt som blev en verklighet tag i mig. Smärtsamt
2022-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP