Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna bilder


Kronbladen viker sig

Orden tycks långt borta
när ett land ockuperas
för att befrias från vad

Jag går intill vattnet
stavar som stöd
här anas inget krig

I ett annat land
ringlar köerna långa
på flykt
kvinnor och barn lämnar sina hem

Kronbladen på tulpanen
mörknar
viker sig inåt
omsluter sin pistill

Jag söker min andning
nödradio, gasolkök slutsålda på nätet
vi förbereder oss i tanken

Jag ber om nåd och om fred
swishar en summa
ber att den som har makten
ser vad den gör
söker min andning

©Eva Hedlund fd Langrath 2022

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-28 20:20



Bookmark and Share


  Susen VIP
Kärlek i dina ord. Vackert bildcollage värmer hoppfullt
2022-03-01

  Bibbi VIP
Står med.
2022-03-01

  ULJO
Kärlek istället för krig
2022-03-01

  Niliboy
Swisha å bed är måttot!
2022-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP