Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Blomningsår och sorgespår

Det formades i tidens gryning
av jord och eld, av vind och vatten
det land som en gång steg ur havet
ett födsloskri som brann i natten
en sinnebild av evighet blev till

En sång till dig
mitt hemlands sköna ängder
min groningsgrund, min fröjd om våren
där varje morgon var en dyrbar skänk
En tummelplats, ett eko ur förflutet
där stolta sinnen fostrades och led
ett hägn, av flödesvind omslutet
där unga liljor i sitt eden blomstrat
som gryningsljusets rena återsken

Min ankargrund
vid innanhavets stränder
en tryggad hamn igenom åren
fast döden fäst sig mellan vår och år
en höstblek morgon, tysta vingeslag
sveper över vemodsmörka vatten
dimstråk glänser över bergen
som vita slöjor utav mandelblom
svanens avsked i septembernatten

Det finns en plats
så fri från alla sorger
en herdefamn för vilsna fåren
en säker grund då stormen bryter lös
när vind och vågor hotar grundtryggheten
då kan du ankra tryggt i Hoppets hamn
det finns en frihet under oket
en landningsplats för bördorna vi bär
det finns en ro av nåd i Jesu famn











Fri vers av Vindsvala VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-03-03 16:12



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Språket och rytmen i texten vaggar mig in i ett hopp och skänker mig frid.
2022-07-03

  SatansSon VIP
Bravo. Det märks att du läser Bibeln.
2022-04-07

  Kajan VIP
Språket är tidlöst och närmast högtidligt, och rytmen lyfter det hela till en väldigt ovanlig och fin läsupplevelse.
2022-03-03

  Sparvögat VIP
Tack för den underbara gåvan du skänker i fantastiskt vackra vemodsord som andas hopp och ett foto som är fantastiskt…
2022-03-03

  Larz Gustafsson VIP
En lysande hembygdshyllning!
2022-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Vindsvala
Vindsvala VIP