Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Vårmorgon


På sammetsmjuka vatten vilar tiden
i tyst förbidan om en bättre morgondag

likt ett sorgflor sträcker dimman
över söders höjder
som med lätta vingeslag

vattenfågelns vildmarksrop i natten
tonar ödesmättat genom fjärdens dis

I stjärnbeströdda skogar blommar
sommarsagan än en gång

knoppningstiden är förliden skön april!
convallarias vita klockor
sjunger avskedssång

Och skymningsdagerns skuggor
väntar på sin soluppgång




Bunden vers av Vindsvala VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2022-05-01 06:03



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Makalöst vacker text, ser, hör och känner.
2022-06-13

  Larz Gustafsson VIP
Fantastisk naturlyrik!
2022-05-06

  Kajan VIP
Text och bild ansluter närmast sömlöst till varandra, och språket är sällsynt fint med ursprunglig ton.
2022-05-02

  Sparvögat VIP
Så underbart, orden målar bildens skönhet…
Fantastiskt, välkommen vackra vår!
2022-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Vindsvala
Vindsvala VIP