Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Sommarens avsked

Den sista av sommarens
soldränkta dagar
har falnat i förhöstens
frostklara famn
och dagen som hunnit
sin höjdpunkt av yra
snart vandrar till vila
i tystnadens hamn

När solskivan sjunkit
i Sorglösa skogar
och vinden har mojnat
kring saknadens år
så stilla sig svingar
på ljudlösa vingar
en vildfågels längtan till
hemlandets vår

Därovan skall tårar
från jordiska strider
som mareldar glimma
i glashavets våg
långt skönare glans
än den bländande blåeld
vid öländska kuster
var sommar man såg










Bunden vers (Rim) av Vindsvala VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2022-09-24 06:59



Bookmark and Share


  Annaemi VIP
Wow! Vacker, fin stämning, fina rim! Guldstjärna!
2022-09-24

  Sparvögat VIP
Och bildens skönhet tecknar
ordens magi!
2022-09-24

  Sparvögat VIP
Så bedövande vackert tecknar du höstens intåg~så magiskt fint
vilar sommarens sista dagar
i havets vagga…
~Så underbart~
2022-09-24

  stormengudrun VIP
Men hur vackert skriver du inte? Och på de skönaste rim:-)
2022-09-24

  Larz Gustafsson VIP
JA!
Underbart vackra formuleringar med en oerhört viktig sanning inbakad!
Den viktigaste!
2022-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Vindsvala
Vindsvala VIP