Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vilken växt är du?


[blank rad]

och sedan var det bara du
belyst på den största scenen, bländad
ibörjan är du rädd, mjuka knäskålar
rusande gestalter knuffar, bepansrade armbågar

sprider sig stötar i oformad kropp
serum, växtnäring för din lidelses frö
ord, meningar i aldrig sinande ström, tolka
forma fröet, blåsippa kaktus ros...


blåsippan måste fridlysas, omkring alltför hårt
även kaktusen är vacker, lever ur den torraste jord
också rosen har taggar, lurar en ytlig betraktare
[den här raden är blank för dig]




Fri vers av ellabella
Läst 353 gånger
Publicerad 2006-08-01 20:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ellabella