Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns många sätt att döda ett barn

Det finns många sätt att döda ett barn
Vi förvandlar det till ett ärende
anhängiggör det hos myndigheten
ger det ett diarienummer
låter det expandera i datasystemet
matar det med kilobytes
lägger det i en fil
förvandlar det till ett uppdrag
låtar det vila i ett dokumentskåp
formar det platt och fyrkantigt
transporterar det i en hängmapp
beviljar bistånd
gör ett avslag
skapar en besvärshänvisning
effektuerar en beställning
vinner laga kraft
går i svaromål
hänvisar till högre instans
bordlägger det till nästa möte
i en from förhoppning
att det som finns kvar av mänskligt liv
blir så försumbart
att det kan betraktas som restpost
som kan destrueras och förvaras
i för ändamålet lämplig behållare




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-03-13 04:46



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Rysligt träffsäkert! Särskilt ”matar det med kilobytes” - en riktig käftsmäll!
2022-05-01

  KattenKin VIP
Men gud så jävla bra, bulls eye! Önskar det gick att bokmärka 42 gånger. Det här ska jag visa min dotter, hon kommer älska texten. Önskar bara att det inte vore så sant...
2022-03-14

    ej medlem längre
Starkt! Du berör verkligen.
2022-03-14

  Marita Ohlquist VIP
Ryser när jag läser din text om barn som behöver hjälp.

2022-03-14

    Lena Staaf VIP
Här beskrivet du hur byråkratin mal ner en människa, ett barn, och i den obevekliga processen blir hen helt avhumaniserad.
2022-03-13

  Kungskobran VIP
Ord och inga visor.
2022-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP