Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

idealeleven

Häng av sig din jacka på en krok
Hälsa snällt på elever och lärare
Vänta i kö utanför klassrummet
Gå snabbt in och sätt dig i din bänk utan att prata
Ta upp penna papper och skolboken
Lyssna intresserat på vad läraren säger
Räck upp handen om dig vill säga något
Vänta med att prata tills läraren ger dig klartecken
Fråga bara om det läraren undervisar om
Vid lektionens slut stoppa ned dina saker i din skolväska
Gå ut ur klassrummet så tyst som möjligt
Tacka läraren för lektionen
Rör dig skyndsamt mot hemmet
Är lite matten
Dricka lite vatten
Sätt dig ditt skrivbord
Gör din hemläxa
Stoppa ned skolboken i din skolväska
Lev ett ett helt okoordinerat liv
med bus skratt och flams
glada upptåg
spontana infall
klättra i träd
gräv i sanden
fantisera
en kort stund
innan det är dags att sova

Upprepa imorgon
och tusen nya dagar
tills du glömt av
hur man gör när man leker
hur man gör när man lever




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-03-16 02:55



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Återupplysande rader!
Jaa o var rädd för
den/dem som
kanske tänker
slå dig?

2022-03-16

  Marita Ohlquist VIP
Till stora delar påminner texten om min skoltid på 50-talet, förutom att vi var fria efter läxläsningen.
2022-03-16

  Kungskobran VIP
Ett liv i rutiner är nog bra för en del
men tråkigt för ännu fler

Fyndigt skrivet
2022-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP