Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

No road blues

 

 

 

vilsna järnvägsspår
på jakt efter tåg
skogar
låg för döden
stjärnfall
över ängar
gräs vajade
högt
Lucy i sin himmel
med diamanter

en blåsorkester
borttappad i ett
vägdike

behövde
nåt som
fick oss att rulla
längtan
att falla
genom molnen
drev oss

mörka nätter
hörde vi
vindarna
viska saker
till skogen

vi bar våra
blödande hjärtan
på armen

levde på sagor
om fåglar
som flög
baklänges
genom tiden

återuppstod
från aska

vi liftade till
återvändsgränder
där luften
för länge sedan
tagit slut
platser utan
liv
med asfaltens
hårda kanter
uppspända mot
husens väggar

vi var
de tyngdlösa
de som aldrig
skulle landa
drev
utan riktning
långa nätter
vägar
utan slut

motljus
gatljus
asfalt

vägarna låg
kalla & nakna
ropade efter
svarta däck
& slitna skor


slingrande bort
genom
skymningslandet



vi rullade
lång väg



& vi föll genom
molnen



vi föll






P.G 20220321









Fri vers av Peter G VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-03-21 06:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker om de korta, extremt laddade raderna. Som att röra sig i ett hopplöst katastrofdrabbat landskap och ändå fylla det med meningsfullhet. Vackert!
2022-10-15

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Det finns en rörelse och ett vemod i din gripande dikt! Tolkar som att det är människor på flykt...bär blödande hjärtan på sina armar...återvändsgränder...starkt skrivet!
2022-04-04

  Niliboy
Lite svartkonst, värt att läsa å ta intryck av! Fantasifullt,
2022-03-22

  bumerang

Tänker subjekt och predikat och följer med bilderna som rullar fram genom längtanslandet. Tänker ögon och öron som så känsliga iakttar och upplever rörelserna. En samlad fläkt av liv. Man blir andäktig.
2022-03-21

  Kajan VIP
Oj, vilken originell text ! Det är som en motståndssång, att leva i trots, mot det tröga, orörlig, till synes omöjliga, och kanske ler J.Kerouac någonstans bortom rälsen ?
2022-03-21

  Marita Ohlquist VIP
Tolkar texten som en önskan om ljus och värme i en kall och mörk värld.
2022-03-21

  Sparvögat VIP
Ett sökande och en längtan efter ljus och hopp, som jag ser i krigets land, vilar här…
Mycket gripande!
2022-03-21

  Den skrivande tysta
Vacker resa, rörelse framåt, driven av vilja och liv.
2022-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP