Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i Göteborgs kolossala park kan man knappast säga var ett ställe slutar och nästa börjar. Gör likafullt mina försök att spinna poesi kring utvalda ställen. Titt som tätt återkommit till dem, i mix mellan minnen & påhitt


Slottsskogen ställe 1 : Borta vid Observatoriet

 

 

snett över övriga parken

dit många små backar ringlar sig

tydligen kallad Ödledammen

låter som dödens ödslighet

rymmer dock levande grodyngel

likt en vätskefylld krater

på någon oupptäckt måne

 

den enormt molniga damen

speglar sina lackstövlar och pälsmuddar

i den klara lilla dammen

speglas ej öron, ej svansar, men ögonen hos

den enormt molniga damen

 

har satt sig för att

kanske läsa Mare Kandre

på endera av träbänkarna

som står i ring kring detta vatten

hon också kunde ha knallat mellan

knotiga stammar på stigar

genomkorsande spridda bergsblock

 

här i solens lilla skål

må man få svårt fatta

att ett helt RymdObservatorium

döljer sig i betongkartongen

blott tvåtusen centimeter bredvid

och ingalunda längre upp i UtsiktsTornet

av murade naturstenar

en före detta vattenreservoar

varifrån folk sägs kolla in Göteborg

några stenkast ifrån Masthugget

förutan vare sig bekymmer eller stjärnkikare

 

dock här avslöjar

väggens insprängda Zodiak

på rad istället för cirkel

vad man kunde ha iakttagit från Jorden

till synes platt som en bok

med spår av Ziggy Stardust i sina öron

och den kärva korta svansen

ruvandes på ett evinnerligt djup

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2022-03-19 23:13



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
Elegant fantasiflöde!
2022-04-07

  Anya VIP
Grattis till stjärnan. Den är du sannerligen värd.
2022-03-29

  Anya VIP
Åhh så bra. Så levande och målande om en bit av Göteborg. Jag har jobbat i Haga ett år. Rört mig i dessa krokar.
2022-03-21

    Lena Söderkvist VIP
Tack för denna vackra odyssé.
2022-03-20

  lodjuret/seglare VIP
'Ödledammens hemlighet' låter som ett i framtiden i teorin upplevt äventyr i en gammal serietidning om van Domen...
2022-03-20
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP