Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min fasta identitet

Det som jag kallar jag
min fasta identitet
är ett rådjur som betar
på ett öppet fält
med en ständig lust
att äta och dricka
en ständig oro
att bli betraktad
bedömd och förkastad
en ständig oro
för att dö
att någon främling
vid skogens kant
skall rikta ett vapen
mot min späda kropp

Så om du frågar
vad jag tycker
vem jag är
vad som är beständigt
vilket parti jag röstar på
skall jag använda mitt jag
min fasta identitet
till att uttrycka det tvivel
som är mänsklighetens enda sanna
riktning och rörelse
och vår gemensamma kompass




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-03-21 03:11



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Jag tycker mycket om den här dikten! Tvivlet, försiktigheten och rädslan. En som inte bara stövlar på och trampar ner.
2022-03-21

  Kungskobran VIP
Jag har mina fasta åsikter om ni inte gillar dom har jag flera
2022-03-21

  Anya VIP
Så igenkännande och mänskligt. vi är nog många som är rådjur som betar på ett öppet fält.
2022-03-21

  Den skrivande tysta
Fint!
2022-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP