Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SLÅR I MiG

 

 

 

Ingenting
är som det verkar

 

i mig

 

det finns inget lyckligt slut
på det här

 

 

det är såren i halsen – svalda
              stenar

och mörkret längs ryggraden
det slukade 

              ljuset

 

stumma rop, bortom alla rop
munnen därnere, rösten
från

              underjorden

en stinkande svart andedräkt – detta
              ickeliv

 

och
gråten, den som aldrig släpps fram

ur        
              strupen

 

 

min    eviga    skuld

dig
som jag känt så länge

jag lovade att hålla dig
              hemlig

men
ibland kommer du så   
              nära

att
jag ser dina ögon, hör ditt
hjärta
             

              slå

i mig, 
i mig och
i mig 

 

 

så länge har jag väntat på
              dagen

när det går att känna något
något
              annat

nästan vad som helst
men

 

jag känner ingenting

jag känner dig

             

              slå

i mig,
i mig och 
i mig

 

under tiden uthärdar jag
              föraktar

människor
även de jag ännu inte mött

för att de lever – och inte lever

 

själv lever jag
men
helt utan övertygelse, ett
              tomt skal

 

 

det här blir aldrig
              färdigt

det enda som återstår 
är

att leva vidare och en 
dag
              mötas 

              

och kanske är det så 
att vi ser varandra för
första
              gången

du är någon annan, men 
jag
är också någon annan

 

ingenting
är som det verkar

 

i mig

 

det finns inget lyckligt slut
på det här

 

 

 

 

 

 




Fri vers av till E
Läst 204 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-04-08 16:49



Bookmark and Share


  Lehva VIP
Du beskriver en bottenlös sorg och en vanmakt. Mycket plågsamt gripande. Svårt att värja sig. Bokmärker.
2022-06-13

  Kajan VIP
En text med mycket svärta, och den originella utformningen känns helt självklar; en karg helhet som övertygar från början till slut.
2022-05-12

  Anya VIP
Oj så smärtsamt och starkt. De där lyckliga sluten finns inte, håller med.
Effektfull uppbyggnad.
2022-04-19

  Nanna X
Oj. Tack, träffade mig rakt i hjärtat. Jag bokmärker också, det gör jag inte ofta.
2022-04-09

  Den skrivande tysta
Stark. Bokmärker.
2022-04-08
  > Nästa text
< Föregående

till E
till E