Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Liggsår

 

Glöm nerver av stål
Fråga inte hur ...
Säg det med ögonen

Jag snoozar oss
Jag snoozar dig
5 minuter, 10 minuter
i taget,
Mina tankar,
mitt hjärta har liggsår


Min spelplan har konstgräs
Jag glidtacklar mig själv


Min öken,
min hägring
“Hur mår du på en skala mellan
1 och 180 i vilopuls?”

 

Vet att alla säger det:
“gör det inte så himla
svårt för dig själv”

Jag bearbetar mina
Motstridiga uppgifter


kan du ge mitt hjärta koreagrafi?
så jag kan dansa på rosor igen
vattna min själ
gnugga min spåkula

 


Det sägs och jag märker det tydligt
jag ligger för mycket
på ena sidan av sängen
ensam och stirrar in i väggen,
stormat min egen belägring
skavsår och ryggvärk
 medan ett ljus sipprar in
genom persiennerna

 

 

det tar på krafterna
att känna sådan kärlekstorm
 och innanför
mina kvadratmetrar

 

samtidigt
   

   sådan      

 

   apati




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-03-21 17:16



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Tack, bara att du kommenterar och lagt tid på det är ju en komplimang i sig :)
Det tar jag glatt emot. Tack du!
2022-03-29

  räddare/antenner
Typ sista hälften är lysande

Om det inte lät som en förolämpning hade jag väl skrivit "fyndigt", men det är nåt åt det hållet iaf. Tydligt och erfarenhetsburet
Låter det som

2022-03-29

  Emanuel Sigridsson VIP
En sak är säkert: Du darrar inte på handen när det gäller text.
2022-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP