Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I SVT:s kulturkanal jämfördes Bach med AC/DC


BAROCK´N ROLL

I vildsinthet går cembalons kadens

i Brandenburgkonserten, nummer fem.

Johann Sebastian var en av dem,

som tidigt kände hårdrockens potens.

 

 En cembalos interna mekanik

var heavy metal på barockens tid.

Bach nyttjade dess stränga ljud och speed

som hammarslagets ilska på en spik.

 

 Att konsten ändrar form och karaktär,

är helt förståeligt med tidens darr,

men Bach, Johann Sebastian, han är

 

 ju liksom före rock ´n rollens arr.

I cembalons kadens i hans konsert

hörs redan AC/DC:s elgitarr!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-22 19:28



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Häftigt, vilken jämförelse, och dikten rockar! :)
Underbar titel också.
2022-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP