Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2022-04-04 just orden "kroppen gråter" är ett citat från "Enmidnattssaga" konto från Instagram


Nederbörd i ögonen


 

Luftfuktigheten i mina ögon

är 50 %

Alla vingar som störtdyker sig över
Mina axlar 
Skuggleken på asfalten
och risken för nederbörd
i mitt Svealand

 

Högtrycksryggen
rör sig sakta mot min västkust
Mina skulderblad
känner dig som ett aprilväder

 

 

River upp sår i själen

En spegelbild som blänker
i mig


 

Vem ska blomma här?

I denna öken i mina fingertoppar

Blir du blott en hägring

Jag stirrar mig kollo-salt blind på
Vad ska jag plantera för frö
i mitt lusthus
Min egen världsbild som tynar bort
Gör mina tårar jorden bördig?

Var är jag som mest bördig?

 



Mina lungor fylls
Min bröstkorg höjs och sänks
Mitt hjärta dunkar

 

 

 

"och kroppen gråter"

Jag hallucinerar något jag minns
som här och nu
Jag hulkar

Jag gråter
Jag mår illa
Jag har ångest
Jag skakar
Jag värker

 

och allt vi varit känns som
en vandringssägen

en myt
i mina och dina vänners munnar

 

 

Hur ont vill hjärtat ha?

 känslan av ett inferno inombords
av sorg
det knyter sig i magen
Riv

i mig som i en Second hand-butik


Klös mig
Bind mitt hjärta som bondage
Minns mina kysser längs din hals

Jag är 50 shades of mitt forna jag

 

 

Kan man mäta tårar

Så som man mäter
nederbörd i en bägare?

 För jag ...

 

 

Hyperventilerar  ord





Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-04 22:51



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Du skriver så målande bra...
Gillar din nederbörd
2022-04-10

  BenGust VIP
och allt vi varit känns som
en vandringssägen

Finstämd konklusion !
2022-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP