Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtbyte

det hade varit klokare att ta den på avstånd
det hade varit förståndigare att inte tända alla lamporna
den skulle vunnit på att beskäras
och redigeras

manipulation är en dygd
ett måste om du vill räknas

"du ser då absolut inte verklig ut
mer som en gipsavgjutning
eller en marmorstaty
du påminner om en ung grekisk gud"

ljuva lögner hur de värmer och förför
hur de slätar ut gammal hud
och lyfter sinne och allt

han skulle ha ansat ögonbrynen
och färgat resterna av hår
tagit lite av frugans brunkräm
hållit munnen stängd
och gömt de ådriga gubbhänderna

kunde man också möjligen dölja
ögonens naiva frågor
tjugohundratalet hade ju lovat så mycket

brutaliteten ser inte skönhet
vad skulle Jesus ha gjort
frågan från en vän hade lämnat honom svarslös

anade ändå lite skamset
att han inte borde manipulera sin profil

ett hjärtbyte kanske hellre …




Prosa av Ulf Lundin VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-05 10:47



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Mycken livserfarenhet
med sin undran
Inlindat i denna
klokskaps Dikt!
;)

2022-04-05

  Ulf Carlsson VIP
Även Jesusbilden är redigerad, men utan hans medgivande, förstås!
2022-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP