Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När utgifterna överstiger inkomsterna, dvs fullskalig OBALANS


Skuldmättnad

Kris på kris= KK, avlöser varandra som länkarna i en kedja.
Lyxfällan
Först försöker man få in pengar genom att sälja ut
så mycket som möjligt.
Organisera om genom att slå ihop mindre
sektioner till större enheter.
Personalen kostar för mycket så dags att säga upp och låta färre göra mer.

Maskiner är nästa steg, automatiska apparater som kan jobba dygnet runt utan vila.
Krig, pandemier, elbrist, drivmedelskostnader, drar med sig stigande matpriser/inflation.
Skatterna höjs, räntorna stiger.
Skuldmättnad.
Vi har alltså konsumerat mer resurser än vi kan betala...
När började förfallet.

Byråkratin/Man anställde människor som bulvaner som som skulle utreda och utföra uppdrag fr toppen av pyramiden. Dessa mörkade utvecklingen för att få vara i strålglansens makt. Man tog bort tjänstemanna ansvaret så att när allt gick fel så fanns det ingen som var ansvarig.

De som bestämt agendan hackade neråt i hierarkin kommuner, länsenheter och enskilda fick bära skuld o skam!

Klimat och konsumtion...

Vem lurade vem?

Propagandan vill att du ska lyda och gå på den manipulation som basunerar ut varje sekund.
Har du öppnat ditt hjärta! Ge till vem och till vad det är frågan?










Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-04-05 17:42



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Staten skall koncentrera sig på
Polis
Rättsväsende
Försvar
Skola
Sjuk och äldrevård

och inte en massa som ingen mer än de som sysslar med det har intresse av

Då räcker pengarna
2022-04-05

  Ulf Carlsson VIP
Om texten avser vår svenska demokrati, synes risken för tanke- och räknefel överhängande.
Om inte - vem/vad avses?

2022-04-05

  Thylacine
Mycket bra skrivet och analyserat.
2022-04-05
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP