Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Knäppt

Knäpp upp, släpp loss, slappna av
sjöng Povel Ramel i en refräng
men hur ska det gå till
när man nu är så spänd som en sträng.
*
När man knappt får upp knapparna
från sitt tillknäppta jag
när man inte klarar av att ge sig hän
ens en strålande försommardag.
*
Jag tänker på det knapplösa knullet
om det som Erica Jong har skrivit
lekfull erotik med en främling i stunden
låta allt få bli som det blivit.
*
Men får bara för ögonen
de som blivit våldtagna och skändade
som inte har något med sex att göra
utan om makt och livets förändrande.
*
Då tar jag dig vid handen
och vi lyssnar på Povel en stund
blir flamsiga och fnittriga ett ögonblick
och släpper loss i en sällsam sekund.















Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2022-04-06 17:26



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Underbart och samtidigt väldigt tankeväckande.
2022-08-18

    ej medlem längre
En sällsam sekund är nu väldigt ovanligt, tyvärr trots alla lockande råd från Erica Jong och andra skribenter.

En UNDERBAR och UNDERHÅLLANDE text när Du är som bäst.
2022-08-16

  Bodingen VIP
En oknäpp text om knäppgöken Ramel, dock med en allvarlig underton. Men "Ta av dig skorna" så kanske resten åker av också!
2022-04-08

  Anya VIP
Denna text, trots din allvarliga botten, var en påminnelse om att se glädjen. Tack för att du påminner.
2022-04-07

  Respons VIP
Gör det! Släpp loss och njut! Underbart är kort! Fin hyllning till livets lust och lystnad!
2022-04-07

  Kungskobran VIP
Älskade denna Povel, underbart är kort,
det är de små små detaljerna som gör det, först i början komma en och en, far jag kan inte öppna min kokosnöt…..

Håller med dig vi behöver sådana som Povel hoppas det dyker upp någon snart

2022-04-07

  Öknens Ros VIP
Räkna de lyckliga stunderna blott, så länge de varar.
2022-04-07

  Kajan VIP
Här vaskas den sällsamma stunden skickligt fram, där den döljer sig i det ständigt komplicerade och ibland skrämmande. Jag fastnar lite extra för ordglädjen med alla dessa generösa knapp associationer som ger en stunds respit även för mig som läser.
2022-04-07

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett mysigt avslut.
2022-04-06

  Blomma-Stjärna VIP
eftertänksam och solig - innehållsrik och sorglig och skön och rolig

2022-04-06

  Lottie Ålhed VIP
Mycket fint med slutets sällsamma sekund.
2022-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP