Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elva decimeter

Blicken elva decimeter framför, krampaktigt
stelnar, stenar, glasskärvor som tappat sin glans
rädd för att snubbla, trilla, göra mig illa

Längre fram möjligen en mästerlikt vacker horisont
Sprakande himmel, silverstrimmig natur
en tanke stapplar, stoppar mina steg

Går jag genom livet på samma sätt?
Elva decimeter framför, förblindad, fast
en tanke stöttar, skyndar mina steg

Hur jag än kisar finns inget att se
Jag är min horisonts landskapsarkitekt
skissar med varje steg, målar med varje andetag




Fri vers av ellabella
Läst 248 gånger
Publicerad 2006-08-02 20:30



Bookmark and Share


  Jer
Detta var bra, jag gillar det!
2006-08-14
  > Nästa text
< Föregående

ellabella