Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett liv i lögn

Dem var bekväma i sin lögn
omhuldade av den falska säkerhet den ingav
klappade varandra på axlarna
försökte betrygga varann, allt var bra
vi hör samman, vi klarar allt

ifrågasätt aldrig vägen ni går på
det är lättare att bara

blicka inte framåt, se ständigt bakåt
som att gå baklänges och lita på
att vägen är där, att du blir guidad.
Se bakåt så att du inte glömmer
så att du alltid är förberedd,
så att du alltid lever i hatet, i sorgen, i skammen.

ha ingen egen röst
bara lyssna till orden som
alltid nått dig
sök inte upplysning, tro på det som sägs
öppna inte ögonen, gå i blindo
där blir tilliten som starkast
där
man inte
tänker
själv

Finn inte kärleken
för i den ligger styrkan
att gå sin egen väg
finn inte glädjen
då bryter du det band av mörker som håller oss samman.
Nej, bara fortsätt att förskingra sanningen,
det blir dimmigt nog igen

bara låt lögnen omfamna dig.




Fri vers (Fri form) av Eleutheromania
Läst 80 gånger
Publicerad 2022-04-07 20:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eleutheromania
Eleutheromania