Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Våra livsfaser


Utveckling och avveckling

Från sådd till skörd
Livsresan för alla levande varelser, men också samhällen och kulturer
följer samma mönster.
Inget varar för evigt utan måste igenom de olika processerna.

Födelse, uppväxt, blomning, nedbrytning/avveckling, död sen
börjar allt om från början men förhoppningsvis med mer kunskap
om alltings förgänglighet.

Vi äger inget på denna planet mer än att förvalta och vårda det som ger
oss vår överlevnad!
Man kan aldrig ta mer än man ger tillbaka, fysiskt, materiellt och känslomässigt
men också ha förståelse för de olika faserna och utveckling som pågår
på olika platser på jorden. Nomad, jordbruk, industri och tekniksamhällen.

Vilken utvecklingsfas kräver mest energi? Vad kan vi lära oss kring detta?

Välfärdssjukdomar - hur uppkommer de och varför?
Hur uppkommer fattigdom och svält? Vem har tagit för mycket och gett för litet!

Frågorna är många medan krig och försvar pågår runt om på vår planet!
Nedbrytning och uppbyggnad går hand i hand!

Vi är just nu i västvärlden i nedbrytningsfas och då blommar de sju dödssynderna.
Det är som att när den första brickan rasar drar den med sig resten!

Det verkar inte som man kan bygga upp något nytt förrän energin har förbrukats,
Samma energi som byggde upp bryter också ner!
Reflektionstid och en ny era startar där man jobbar med naturen istället för mot!

Teknik kan aldrig bli en avgud men ett hjälpmedel!

Allt har sin tid så-tid, arbete, omvårdnad och sen vila! Naturnära och med omsorg om livet! HELHETSSYN










Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-10 17:16



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Trots allt har vi det bättre än någonsin och svälten i världen har minskat kraftigt. Antalet döda i konflikter minskar också stadigt.
Politikerna är de som oroar mest när de lämnar det sunda förnuftet för ideologier
och fanatism
2022-04-11
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP