Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försvinnande ord

Det vore ett
svåracceptabelt öde
om orden tog slut
och det blev stopp i mitt flöde
om orden som nu
är mina bästa vänner
försvinner och jag
blott ett avtryck känner.

Om jag gräver
och söker vända på var sten
men där bara finner
avgnagda kycklingben
när orden virvlat bort
i en långsam dans
och lämnat mig tomhänt
i denna seans.

En ordlös värld
är en värld så kal
som jag inte tvekar
att kalla jämmerdal
för finns det något bättre
än att varje dag bedriva
sin tid med att forma orden
att prata, läsa och skriva?







Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2022-04-10 17:38



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Orden, språket är något fantastiskt - och som alltid får du oss att tänka efter !
2022-04-17

  Respons VIP
Kloka ord!
2022-04-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om ordens betydelse.
2022-04-13

  Bodingen VIP
"Det är lättare att hålla tal än ord". Väl valda ord av Stig Johansson.
2022-04-11

  Kungskobran VIP
Alla makthavare fruktar det skrivna ordet.
Napoleon lär ha sagt, jag räds pennan mer än sju arméer.

”Vad läser ni, min prins?” ” Ord, ord, ord!”
Hamlet

Du uttrycker det väldigt konkret i din fina dikt.




2022-04-11

  Öknens Ros VIP
Det bästa som finns, att med orden uttrycka sig om det mesta i livet, smått som stort, om sorg och om glädje.
2022-04-11

  Monika A Mirsch VIP
Välfångat i goder lyrik
din dikt min vardag
berikar!
2022-04-11

  ULJO
Kastrof om orden skulle ta slut.
2022-04-11

  Blomma-Stjärna VIP
vackert diktat om ordglädje!
2022-04-11

  Kajan VIP
En kreativ skapelse kring skrivandet, och ordens stora betydelse oavsett i vilken form de formuleras. Och visst vore det tomt, väldigt tomt, utan.
2022-04-10

  Niliboy
Ja en jämmerdal skådar du å den får vi mota å vi kan det! Du diktar så tankeväckande, verkligen något att fundera på!
2022-04-10

  Sparvögat VIP
Ja visst har orden stor betydelse i våra liv, du visar dess mening galant i dina väl tecknade strofer…

2022-04-10

    Sefarge VIP
Nej aldrig på tiden att vitala
Ord-konnässören Lena
Kommer att sitta Ord-
lös med dom avgnagna
kycklingbena!
;)
2022-04-10

  Lottie Ålhed VIP
En ynnest att kunna prata läsa och skriva.
2022-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP