Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GULA FÄLT

 

 

Så mycket ryms i ett enda tågfönster
en hel barndom 
och

gula fält

 

jag var ett barn,
jag ville vara ett barn
men
min syster lämnades bort

det är därför jag inte litar på någon

 

tåget 
tog mig ingenstans
till
mamma och
låsta dörrar 

gula fält 

av sjukhussängar 

 

jag minns inte
om jag var tolv, eller kanske tretton

men jag minns
tårar efteråt
på ett motorhotells kafeteria
och

jag minns
att vara bortglömd

dagdrömmar

en övergiven lägenhet
vibrerande bloss
ett ensamt öppet fönster

hur ljuset liksom
en natt tog slut

längtan efter pappa

jag minns
ansikten komma och gå
men
nästan inga namn
hur de alltid ville bryta arm
och
hur de alltid försvann

jag minns
lögnerna

gula fält

 

flytten hemifrån

vid sexton

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 




Fri vers av till E
Läst 178 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-04-22 14:57



Bookmark and Share


  Dobrica Vukovic VIP
nice and sad.
2022-05-26

    ej medlem längre
In i hjärtat skuret.
2022-05-26

  Monica Lindgren
En gripande dikt, som man blir tårögd av. Hur gick det? Man vill veta! Eller är det bara fiktion?
2022-05-07

  Anya VIP
Du bygger upp en hel barndom här. så starkt och välskrivet. Jag blir verkligen berörd. Så snygga gestaltningar. Sparas!
2022-04-28

  Emanuel Sigridsson VIP
Mycket övertygande text, elegant tar Du gråten in orden, låter tårarna, snyftningarna skapa tystnader. En text som har blodet på utsidan.
2022-04-22
  > Nästa text
< Föregående

till E
till E