Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djurgårn har jag följt sen jag var ung

I förrgår böt jag hårfärg tro och religion
hinduist de var jag förra vecka
imorgon hallelujar jag den gamla kristna tron
och på torsdag går väl bönerna till mecka

Sen knipsar jag av skinnet och blir en judeit
på fredag är det buddha som är kung
Att aldrig kunna välja det är ett jäkla slit
men Djurgårn har jag följt sen jag var ung




Bunden vers (Rim) av Kaptenlöjtnant
Läst 110 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-04-11 19:07



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
En talande dikt om att vända kappan efter vinden:-) Men Djurgårn sviker du inte minsann, det låter bra!
2022-04-12

  Nanna X
Sport är väl också en religion. Själv är jag dock tacksam för att musiken räddade mig från idrotten.
2022-04-11

  TrollTörnTrappan VIP
Den var ju fyndig! Bekräftar väl tesen att "alla tror på något"? Jo, söker man bara tillräckligt djupt så...
2022-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Kaptenlöjtnant
Kaptenlöjtnant