Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den röda våren


Våren håller andan
och jag med den

längtar snödropparna
lika mycket som de längtar mig

snötäcket har snart regnat bort
imorgon lovas sol skönt och gott

ett vansinnigt krig rasar i öster
överallt höjs solidariska röster

i ett land där tiden ur led
längtar man inget annat än fred

där hålls också andan
kommer våren någonsin dit

vad kan vi göra vi som är utanför
sända förnödenheter och be

be om eld upphör
alltmedan tårar droppar

tårar av skräck och rop av rädsla
färgar världen röd





 




Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-14 20:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP