Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tallens betydelse

Vid skogshöjdens allé
där står de käckt på rad
tallar med sin grönska
gör varje människa glad

Så mycket de skänker
till jordens tidsfördriv
och allt som behövs
att forma dagligt liv

Kvistar blir buketter
till vasen i en vrå
den ger lite fägring
att vila blicken på

I brädgården förädlade
till möbler och hus
så vackra att beskåda
i gryningens ljus

Kottarna så givna
till krukans garnering
frö får fart i vinden
till framtida plantering

Barkbitar så sköna
blir båt till bäck och å
skapar lek och lust
så enkelt att förstå

Så mycket tallen skänker
till jordens tidsfördriv
och allt som kan behövas
att forma dagligt liv

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 290 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-04-02 11:50



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Tallen är min favorit
av den kan man göra papper av sulfit
och även träsprit
2024-04-02

  bittemi VIP
Så fint om den kära tallen. Väcker minnen!
2024-04-02

  Maria Sundelin VIP
Fin hyllning till detta träd
2024-04-02

  Blomma-Stjärna VIP
Tänkvärt om tallen - lätt att tänka vidare till ek och björk och gran och en -vidare till buskar och plantor av alla de slag - till jorden vi lever av! Du skriftar så bra!
2024-04-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO