Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Henry O:s kvinnor

Eleni:

Där i väskan i hallen stack några papper upp. Min nyfikenhet fick mig att stoppa ned handen och dra ut dem. Det var din handstil och jag tänkte nog att du kanske i hemlighet hade skrivit det som jag läste, till mig. Det pirrade i magen när jag läste de sensuella orden. Ända tills jag såg namnet, Birgitta.

Då kom minnena tillbaka, från en annan tid. Hotellfrukosten i Grekland. När jag fick veta att min förra make hade träffat en annan. Sex månader hade det hela pågått. Förnedringen som jag kände var total. Samma känslor kom över mig nu. Jag ville be hela världen att fara åt helvete!

Jävla Henry och hans klåfingrar! Jag visste ju att han hade kvinnliga kollegor. Men nu skriver han alltså dikter till dem. Med svettiga händer och hjärtat i halsgropen läser jag om Birgittas fantastiska bröst. Jävla idiot han är, tänker jag. Alla kvinnor har ju bröst. Ilskan börjar att stiga inom mig. 

 

Henry:

Jag ler när jag tänker på våra första år. Vi var så förälskade i varandra. Vi älskade, precis hela tiden. Gjorde utflykter runt hela Stockholm. Vi skrattade tillsammans. Hade samma slags humor. Sen blev allting svalare. Vi slutade skratta, slutade röra vid varandra. Men Birgitta på jobbet brukar le åt mig och skratta åt mina skämt. Lena på ekonomiavdelningen vill alltid dricka kaffe med mig efter lunchen. 

Dessa kvinnor ger mig den där uppmärksamheten, som du brukade ge mig. De vet inte om att jag skriver dikter till dem. Eller om dem. Antagligen skulle de tycka att jag var ett creep. Men jag är ju bara en obotlig romantiker. Och min fru verkar inte speciellt intresserad längre.

Jag fick sömnapne och blev hänvisad till gästrummet. Det har blivit min skrivarstuga nu. Jag tar med mig dikterna till jobbet och gömmer dem i skrivbordslådan. Tänker att jag ska överlämna dem vid rätt tillfälle eller kanske läsa dem högt på ett Apt. Gud förbjude att min svartsjuka grekiska fru skulle få veta om det här. 

 

Eleni:

När Henry kommer hem ska han få stå till svars! Kanske är detta slutet för Henry och mig. Det blir stekpannan i skallen. Samma öde som min förra man gick till mötes. Jävla idioter!

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Glöden VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-23 18:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glöden
Glöden VIP