Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jadekatten

 

Solen lyser på jadekatten i fönstret. Jag tar på mig min manchesterjacka för att gå ut. Den första snön har just fallit i minneslunden utanför. Vi brukade spela schack när vi sågs och sista gången lät jag dig vinna. Svart var din färg och du sa aldrig många ord. Det här blir första gången vi ses sedan mörkret tog dig. Vi visste att din önskan var att inte ha en grav. När sermonin var klar gick jag hem till dig, tog jadekatten med mig som ett minne. Och när jag nu ser på den i fönstret så tänker jag på dig.




Prosa av Glöden VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-16 17:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Glöden
Glöden VIP