Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När isen dansar bossa nova


Under Valborg börjar
isen dansa bossa nova
ljuset går i bågar
reflekteras strös
alla stränder kring


Isbråten ett tecken
att hålla upp våra knippen
så energin kan tändas
och göra oss självlysande


Alla händer alla lemmar
från stillastående till
en enda stor rörelse
i en värld av samklang


Majkungen steppar upp
blir iförd sin mantel
med guldknappar
varje lysande avsnitt är
likt ett stycke sommar




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-04-25 14:38



Bookmark and Share


  Susen VIP
'Majkungen' en härlig bossa nova framförs
här. Tycker mycket om dikten som sprudlar 'likt ett stycke sommar'
2022-04-27

  angela Täubert fd Jansson VIP
"i en värld av samklang"
Leve våren!
2022-04-26

  Elinor Sörensson VIP
Härlig text där orden tycks
spritta av glädje över den
ljuva tid som väntar oss nu.
2022-04-25

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om vårens ankomst.
2022-04-25
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP