Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Strippa mig

 

“Det finns ett kommatecken i dina ögon”
Även om du har röntgensyn,
gör mig naken och generad.


Strippa mina metaforer.

 

Du ger mitt hjärta gåshud.


You know...
Det är så mycket du säger
men så lite du talar om.

 

Så om du stryker ett finger där
mitt kroppsspråk ljuger
tills jag normalt blöder.
Letar ändelser och särskrivningar.
Så kanske du hittar mig i metaforerna
i dunklet av alla klyschor.


Om du hittar nyckeln,
lås upp mitt nyckelben.
Vrid min planets axel ur led.
Krama min ekvator
och hitta kryphålen
i min huvudstad.


Va den
som får mitt hjärta
att känna, att jag


lever på existensmaximum!




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2022-04-26 16:50



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Texten känns som om den har karvats direkt ur det ständigt närvarande ögonblicket.
2022-04-28

  Nina Nightwish
Du är underbar med dina ord! Älskar att läsa dig :)
2022-04-26

  Anya VIP
Du skriver bra med mycket känsla. Läst flera. Snyggt.
2022-04-26

  SatansSon VIP
Snygg kärleksdikt.
2022-04-26

  Gustav Stenqvist-Walter VIP
"Det är så mycket du säger
men så lite du talar om."

Ä l s k a r den meningen :-))
2022-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP