Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det kortaste kapitlet i min bok "Bli vän med Gud" Inget förlag vill ge ut boken. "Kom igen om femton år", sa en redaktör, "då kanske det är moget att tala om att Gud inte kastar bort dig ..."


Gud i NT

Nya Testamentet berättar att en dog för alla. En gång för alla. Bildlikt talat hade krukmakaren bara ett kärl som han var helt nöjd med. Alla de andra var misslyckade och låg som oformliga lerklumpar överallt i hans krukmakarverkstad. Men som han älskade dem! Han kunde bara inte förmå sig att kassera dem. Hur gärna ville han inte att de alla skulle bli lika fantastiska som det fullkomliga. Det fanns bara en sak att göra. Att satsa allt på ett sista, riskfyllt mästerverk. Något som ingen mästare och ingen metod tidigare lyckats med. Han tog det perfekta kärlet, knycklade ihop det, gjorde det avsiktligt lika värdelöst som alla de andra och knådade sedan in det och alla de andra klumparna i ett enda gigantiskt kärl. Ingen av klumparna klagade. Hur skulle de kunna göra det? De var nu helt inknådade i en enda organisk kropp. Det gick inte att se någon gräns mellan den ene och de andra. Det blev perfekt!
I Guds verklighet räcker det med att han älskar. För den kärleken övervinner allt.
Guds Son blev allt för alla.




Prosa av Ulf Lundin VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-27 16:23



Bookmark and Share


  Irene Backström

Varför måste alla vara frälsta...som en lärare sa under lektionen...det är som en bricka med glas fyllda med vatten och skakar man lite på brickan så blandar sig vattnet i de olika glasen..då är man frälst!
Även en vuxenstuderande kan tappa hakan.
Underfundigt skrivet Tack!
2022-04-28

  Anya VIP
Fint och bildrikt. Kanske kan du ge ut boken själv? Många som gör det. Tack för fin text!
2022-04-28

  Koloristen
Alla människor blir inte frälsta. Varning för universalistisk villfarelse.
2022-04-28

  Ulf Carlsson VIP
"Alla är ni ett i Kristus Jesus!" (Gal. 3:28)
2022-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP