Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gåtfullhet

Vi tror att vi själva styr våra liv
men vi drabbas av hagel
och skäggstubb som tagel
miljoner mutationer
oläsliga inskriptioner
solförmörkelse
och stjärnor som faller
och ilska som leder
till hårda kravaller.

Frontalkrock, granatchock
horbock och ljumskbrock
fördomar och svordomar
gåtfulla spådomar
kärleksbrist och vårdnadstvist
och kappvändande opportunist.

Du människa, inse din litenhet
och att du alltför lite vet
om tillvarons stora gåtfullhet.






Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2022-04-28 16:39



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Så sant, så sant.
2022-05-09

  Lottie Ålhed VIP
Fin slutkläm i tänkvärd dikt om tillvarons gåtfullhet.
2022-05-02

  Kajan VIP
En text med halsbrytande vändningar och den visar på märkliga samband och målar en brokig blid av Livet. Gillar den, och fint med den avslutande strofen, som manar till passande ödmjukhet.
2022-05-01

  Respons VIP
Spännande tema och en härlig lekfullhet med ord som korresponderar till varandra. Tack och bock för denna ordbehandlingschock!
2022-05-01

  Anya VIP
Härlig rytm och rim med allvarlig ton.
2022-05-01

    Sefarge VIP
Bra skrivelse
Att inte alltid
Ta allt för givet
Och gnälla om
Allt som är så
Dåligt. För rätt
som det är blir
man kastad av
Ödet likt en kula
Rullande in en
Främmande
Siffra.och
Får klara
Sig därefter?

2022-04-29

  Lehva VIP
Humoristiskt, lekfullt och med mycket innehåll. En häftig text.
2022-04-29

  Briza media
Strålande sammanfattning och en nyttig uppmaning. Er ödmjukhet och eftertänksamhet är svaret på det mesta..
2022-04-29

  Kungskobran VIP
Du har lyckats fånga livets alla gåtor i denna eleganta dikt men jag tycker att,

Livets gåta
är att förlåta
och gå vidare
även om livet
inte är något vidare
2022-04-29

  Öknens Ros VIP
Ett liv som sjuder av allsköns känslor och utbrott, men i allt detta finner att en människas röst inte är större än människan själv.
2022-04-29

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra skrivet.
2022-04-29

  Blomma-Stjärna VIP
Du skriver det så bra!!!
2022-04-28

  Niliboy
Vi är visserligen små, men ibland kan vi gräva bort berg som den narrative gamle mannen! Ha ha!
2022-04-28

  BenGust VIP
Folkhemmet Sverige fanns det visst nåt som hette.
2022-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP