Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från delar till en helhet

 

 

Kunde inte se helheten
tydligt och klart
det svåra var mitt i synfältet

i sidoseendet
såg jag bara små fragment

slöt mina ögon
nära att ge upp

då såg jag hela bilden 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2022-05-02 09:53



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Att vilja för mycket kan hindra, att släppa taget kan ofta hjälpa.
2022-05-12

  Niliboy
Vilken tur å synen som är så viktig!
2022-05-03

  Anya VIP
Fin metafor om att sluta ögonen, och som jag tolkar det, se inåt.
2022-05-03

  Susen VIP
Så fint skildrat. Hela bilden som ibland gäckar en ...
2022-05-03

    Lena Staaf VIP
"Det svåra mitt i synfältet" - som ligger där och hindrar. Men genom att släppa det svåra för ens tund kan insikten komma.
2022-05-02

  Lehva VIP
Våra tankar och inre bilder kan ge oss perspektiv. En vacker text.
2022-05-02

  Eva Helene VIP
Vilken fin och klok bild, precis så kan det ju vara.
2022-05-02

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och välskrivet om att det
kan vara svårt att hitta rätt fokus.
2022-05-02

  Maj-Lis VIP
Ja, ibland hjälper det att blunda
2022-05-02

  Feminaz
Gåtfullhet, ska det stå:-)
2022-05-02

  Feminaz
Återigen en text som bär en gåtffullhet med sig. En vishet kommen ur hjärtat.
2022-05-02

  alicja lappalainen VIP
Eyes Wide Shut
2022-05-02

  Öknens Ros VIP
Att se fast man blundar, det inre seendet hjälper.
2022-05-02

  Sparvögat VIP
Så visa ord, ibland får man leta innan man hittar sanningen…
2022-05-02

  Grubbelmia
Tack för denna tänkvärda text. Fastnar speciellt för strofen "i sidoseendet
såg jag bara små fragment". Kram /Grubbelmia
2022-05-02

  Maria Sundelin VIP
Ibland får man ha tålamod och kanske sova på saken
Kramar
2022-05-02

  Kungskobran VIP
Härlig kontrast till Beatles sång
Living is easy with eyes closed.
2022-05-02

  Kajan VIP
Den här texten får mig att tänka på vikten av en sann vän; någon som kan ge ett annat perspektiv; men många får ta den långa svåra vägen själv. Klarsynt om det som kan skymma helheten.
2022-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP