Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ålder, en siffra? Text från 2019.


Trettio


Det finns bara
två typer av människor:
De över trettio
och de under trettio.
Trettio är inte en livstid,
det är en sjukdom.

Trettio är ett vattendrag
mellan unga och inte längre unga;
trettio är ett andra fel:
psykologin (sic)
gillar det inte -
men författare och filosofer:
Goethe, Bachmann, Baldwin
och Henriette Grové,
gillar det.

Trettio har inte finnar
ändå har det ett symptom:
Trettio vill vara med
i ungdomen och ungdomens dröm.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-02 18:20



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Den berömda trettioårskrisen.
Jag klarade mig.
Mitt kom senare.

Det sägs att man efter trettio är mindre benägen att ta till sig ny musik. Så kanske är trettio något slags gränsstation.
2022-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen